Juletræer skaber stemning mellem byggeri og rejsende i CPH Airport

Da vores orange væg stod klar i CPH Airport (se opgaver), nærmede december sig. Lufthavnen ønskede en masse grantræer, men brandvejene gjorde det svært at finde steder at stille dem. Og hvad med levering og montering?DARLING copenhagen tog over…

LOCATION

Ved den nyetablerede, midlertidige væg foran byggeriet ved Terminal 2’s udeservering. Passagererne ser væggen på farten, eller mens de venter på cafeer og restauranter.

Der er gennemgang og rygeområder for passagerer ved væggen.

PLACERING

Julestemning ved den orange væg.

Vi placerede 20 rødgraner pyntet med røde pigeon-æbler på den orange bænk i en intuitiv stringens i forhold til væggens dimensioner og de indbyggede døre, der bryder væggens forløb. Vi valgte den grupperede placering af juletræerne , fordi det får  trælandskabet til at fremstå rumligt flot og udstråle en hyggelig stemning.

 

TRÆVALG

For mange er rødgran det ægte og originale juletræ. Træet kendes let på nålene, som er kortere og stikker lidt mere end fx nordmannsgran.

Et juletræ i rødgran har en fin kegleformet facon, smukke mørkegrønne nåle og en helt karakteristisk duft af jul.

LEVERING AF TRÆER

Vi leverede tyve 2 meter høje rødgran-træer, hvor vi havde fjernet grenene på den ene side, så vi havde 20 halve med hel stamme at arbejde med.

Vi bevarede de øverste grene, da der er ca 50 cm fra væggens plexiglastop til loftet. Vi holdt træerne så ens i højde som muligt i spektret 1.65-2 meter.

Pga. brandvejene i lufthavnen kunne træerne ikke række ud over bænkens dybde på 50 cm.  Træleverandør bestræbte sig på at finde så smalle træer som muligt, og vi skar dem efter montering helt til.

De overskydende grene kunne frit bruges til andre formål.

 

MONTERING OG PYNT

Vi placerede de halve grantræer på bænken og skruede dem fast gennem stamme og væg.

Vi påmonterede pigeon-æbler uden sløjfer eller anden dekoration for at skabe et rent look.

Arbejdstegninger

FOTO: Cille Helmersen