CPH <3 FOLKEMØDET

CPH <3 FOLKEMØDET

Til folkemødet 2018 skabte DARLING copenhagen en forunderlig rejse gennem CPH Airport. Inspireret af himmel/fly og hav/ø og konkretiseret i letaflæselige symboler. De fire gennemgående designelementer var NATUR, HJERTER, HIMMEL & HAV.

CPH Airports ønske var at markere Folkemødet. Lufthavnen havde indgået et samarbejde med Altinget, bestilt bornholmske kulinariske specialiteter og fået lavet et flot CPH <3 FOLKEMØDET logo hos vores partner FLINK Coordinated.

Vi tog et møde med dem on location – her var det Finger A, hvor der var et springvand, et par hvilestole og en lille kaffebar. Men der var også fantastisk udsigt til himmel og fly, som fik ideerne til at flyde, da CPH præsenterede deres behov. CPH Airport havde brug for:

  • En scene
  • Et debat- og interviewbord
  • Et lounge-område til pop-up interviews
  • Et spilleområde til Jazz-trio
  • At integrere det bestilte køkken
  • Opholdsmuligheder ved smagsprøver
  • Et sted at servere kaffe
  • Visuel og rumlig implementering af CPH Airports opbakning til Folkemødet og deres allerede udformede logo.

Allerede på dette første møde kom vi med det endelige forslag til indretning af location, hvor vi fik placeret alle de ønskede elementer til både  CPH Airports, Altingets – og vores egen – tilfredsstillelse. Vi fik også sat ord på stil og stemning på det første møde. Det blev hav, udsigt, natur, hjerter, bread crums og enkelhed.

Vi valgte at lave øer af hav til at markere de tre områder: Scene, Lounge og Jazztrio. Vi brugte folie på gulvet og på den scene, vi specialbyggede, så den passede op ad den allerede eksisterende stenkumme til springvandet og blev placeret med himmel og fly som et levende bagtæppe.

Vi byggede høje cafeborde i råt fyrretræ til de bornholmske smagsprøver, et højt, langt paneldebatbord til scene og interviews og et langt ta’selv-kaffe bord.

Vi byttede lufthavnens egne hvilestole ud med bænke og supplerede med stole. Siddemøblerne var i helt nyt design af den hollandske designer Piet Hein Eek for Ikea.  Vi krydrede lounge-området med træstubbe. Med træet skabte vi en udendørsstemning indenfor. Materialets struktur og duft påvirkede brugen af møblerne og genererede en intuitiv oplevelse af Bornholm, som de rejsende var på vej til.

Vi satte grøftekantsblomster i trækasser på bænke og borde, for at understrege naturelementet i oplevelsen.

Vi brugte hjerter til at vise vej som som en slags strøede brødkummer helt fra lufthavnens finger A til boarding. Det fine hjertesymbol tog vi fra det allerede skabte logo og gav derved hele oplevelsen en visuel sammenhængskraft.

Vi samlede rummet til et fællesskab, der eksisterede i øjeblikket, og pegede frem mod folkemødets tema og debatter, mod Bornholms natur og signatur.

Foto & foto rettigheder: CPH AIRPORT